Hoe verloopt een “kok aan huis” opdracht?

Hoe verloopt een “kok aan huis” opdracht?

Hoe verloopt een “kok aan huis” -opdracht?

Een fotoreportage met bijhorende uitleg

Allereerst heeft de kok uw keuken nodig. We koken de menu namelijk  gedeeltelijk bij u thuis! Hiervoor zal de kok enkele uren voor aanvang van de diner reeds bij u thuis zijn, dit is in de prijs inbegrepen.

De kok is klaar, zijn voorbereidingen zijn gedaan en de keuken is intussen gekend.

Bruisdruiven (2)

Terwijl de gasten arriveren worden er rijkelijk bubbels uitgeschonken.

thuis-dineren

 

 

 

 

 

De tafel is inmiddels al gedekt. Dit kan zowel binnenshuis als buiten in de tuin. Het dekken van de tafel is inclusief onze service als u een “ober aan hu

 is” als extra besteld.

soesje van witbier

Om jullie wat te doen watertanden maakt de kok intussen snel een amuse bouche. Deze keer was het een soesje van witbier met gerookte forel en dille. Eenvoudig en lekker!

Zodoende is er ook meer tijd om het eerste gerecht af te werken. Het gerecht is eentje dat te verkrijgen is tijdens het seizoen voor St-Jacques namelijk rode biet met eendenlever, Sint-Jacques en mangocoulis

Het eerste gerecht heeft gesmaakt en nu is het zover om zeer snel het volgende gerecht warm op het bord en aan tafel te krijgen.

asperges en raapjes

Het gerecht deze keer is een zalf van boterraapjes met asperges, morieljes en kervel

 

Terwijl de kok de gerechten mee naar de tafel draagt leg hij ook graag uit wat je krijgt.

kookles-4-seizoenen-0251

Het derde gerecht is inmiddels ook klaar. Deze keer iets steviger, lamsvlees met gebakken asperges (het was aspergeseizoen) met erwtjes en bonenkruid, lamssaus met oesters en bronze venkel

honing ijsparfait, rabarberconfituur, hazelnoot

Dan rest er nog een dessert achteraf. Een lavendel-ijsgebak met honing, rabarberkonfituur en poeder van hazelnoten

Af en toe een leuke opmerking van de kok is vaak ook aan de orde

Aarzel je nu nog? Contacteer ons gerust: contact

info@chefopbestelling.be, kok aan huis, chef aan huis

 

 

 2 thoughts on “Hoe verloopt een “kok aan huis” opdracht?”

 • Beste Glenn,
  We verziverden gisteren een “cadeaubox”-bon die we aan “Chef op Bestelling” wilden besteden. En wat een culinair feest hebben we van jou, Glenn, gekregen:wij zorgden enkel voor wat servies(de stijlvolle speciallekes had je zelf bij), een muziekje en voor de rest…heb jij onze keuken professioneel ingepalmd voor een zowat 3-uur durende verwennerij. Keer op keer kwamen de proevertjes(en niet de minste: coquilles, langoustine, tonijntartaar, tirolerspekjes,…!!!!) op prachtige schoteltjes getoverd, mét de nodige uitleg, en de cava spoelde netjes door; dan een heerlijk pasta-scampi-voorgerecht; en dan een heerlijk hoofdgerecht op basis van fijn gehakt, maar opgetild naar een gastronomisch niveau mét wijnadvies erbovenop. En tenslotte het gevarieerde dessertbord.
  Ook de 2 kookboeken die we van je konden kopen, geven ons al inspiratie om jouw ideeën met geestdrift in de keuken klaar te maken.Het zijn “werk”-boeken;-)
  Bewijs van appreciatie is dat onze 3 kinderen, 17,14 en 10 jaar oud zonder enige aarzeling jouw gerechten ten volle mee degusteerden. Het zegt veel over de fantastische toegankelijkheid van jouw bereidingen.
  We zijn er zeker van dat je succes zal boeken in de uitbouw van je plannen, want je leeft voor wat je doet, “that’s the spirit”. Jonge mensen met deze drive als jij, bereiken wat in hun leven.
  Wij zijn dus fan, maken vanaf nu mond aan mond reclame en zullen je ongetwijfeld nog eens contacteren voor een andere gelegenheid.

  familie Stegen-Merens uit Dilbeek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *