Chocolade moelleux met peperkoek

Kook 150ml  room en giet over de 150g choclade.  Voeg 20g boter toe en meng goed onder elkaar. Laat dit geheel afkoelen en maak er bolletjes van. Deze kunt u in de diepvries steken zodat u altijd direct aan de slag kunt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de andere boter en de chocolade. Klop de suiker en de eieren luchtig. Voeg hier de gesmolten boter en chocolade toe. Meng dit geheel voorzichtig en spatel de bloem er nog onder. Vul ringen met een diameter van 5 cm voor ¾ met het beslag en duw er nog een chocolade balletje in vanuit de diepvries.
Bak de moelleux gedurende 10-12 minuten en verwijder de ringen.
Leuk is om een moelleux te serveren op een stukje peperkoek.
Voor liefhebbers van een klein dessert gebruikt u kleine vormpjes of flexibele siliconen matjes.

Benodigdheden:

  • 150 ml room
  • 150 g donkere callets
  • 20g boter
  • 170g chocolade
  • 180g boter
  • 125g ei
  • 120g suiker
  • 90g bloem
  • 2 takjes muntblaadjes

Budget:

Midden

Tijd:

30 minuten

Moeilijkheid:

Moeilijk

Tips:

Als de moelleux net uit de oven komt doe je een klein beetje grof zeezout bovenop. Dit maakt het nog lekkerder