Hoofdgerechten

lamsbout

Lamsbout met zwarte peper

Laat de lamsbout op kamertemperatuur rusten gedurende 1 uur voor het koken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat een klontje boter smelten in de pan met 3 geplette lookteentjes en kleur hierin de lamsbout.

kalfblanquette

Kalfsblanquette met sinaasappel

Kuis de wortel, prei, selder en de uien en bak ze kort voor in de pan met een beetje olijfolie.
Schil de zilveruitjes en gaar ze voor in een pan met een beetje boter.
Borstel de champignons en snij de ze in 4. Bak deze en kruid ze met peper en zout .

dagverse_sole

Dagverse sole met kleurrijke groenten

Spoel de vissen onder koud stromend water. Dep ze droog en kruid met zout. Wentel door de bloem en leg even op een bord.
Verhit in 2 pannen de olie en de boter tesamen en bak de tong aan iedere kant 6 minuten.
Haal de tong uit de pan en leg ze op een ovenplaat.