Desserts

moelleux

Chocolade moelleux met peperkoek

Kook 150ml  room en giet over de 150g choclade. Voeg 20g boter toe en meng goed onder elkaar. Laat dit geheel afkoelen en maak er bolletjes van. Deze kunt u in de diepvries steken zodat u altijd direct aan de slag kunt.

appelbeignets

Oma’s appelbeignets

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels vervolgens in vier parten en besprenkel deze met citroensap.
Maak al roerend een beslag van bloem, bier, amaretto, eidooiers, suiker, zout, olie en nootmuskaat en spatel hier de opgeslagen eiwitten onder.

schoenzolen

Schoenzolen met stekelbessen

Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snij met een mes rechthoeken uit het deeg van 5 cm op 3.
Smeer het bladerdeeg in met eigeel en leg ze vervolgens op een bakpapier.
Bak ze af in de oven tot deze goudbruin zien van kleur en mooi zijn gerezen.