Hapjes

Empanades

Empanades van kruidenkaas en gerookte zalm

Rol een pakje bladerdeeg uit.
Neem een uitsteekvorm van circa 4 cm en steek er zoveel rondjes uit dan mogelijk.Doe in het midden van het bladerdeegje een schepje kruidenkaas en leg er wat versnipperde zalm bovenop.

picasso

Picasso van tomaat en feta

Spoel de tomaatjes onder koud water. Snijd het topje onderaan de tomaat eraf, zodat het kan blijven staan.
Vervolgens snijd u met een scherp mes het kroontje van de tomaat eraf en hol het een klein beetje uit. Het kroontje legt u even opzij, want deze heeft u nodig bij de afwerking.

rataardappel

Gestoomde rataardappel met zalm en venkel

Was de rataardappeltjes onder koud stromend water zodat al het zand verwijdert wordt. Doe ze hierna op een geperforeerde ovenplaat en stoom ze in de stoomoven op 100° gedurende ongeveer 26 minuten.
Terwijl de patatjes aan het stomen zijn, snijdt u met een mes of met een mandoline fijne schijfjes van venkel van circa 1mm dikte.