Stoomgerechten
Mosselen met pompoen, bieslook en blonde leffe
Laat de spoelbak vol lopen met koud water, doe hierin de mosselen en voeg hierin een schepje zout. (door het toevoegen van het zout gaan de mosselen zich zoals in het zeewater voelen en gaan ze terug open gaan. Hierdoor gaan de onreinheden verdwijnen).
Spoel deze nog een keer extra na en doe ze in de geperforeerde ovenplaat.
Scheermesjes met look tomaten en garnalen
Bestel reeds enkele dagen voordien bij u viswinkel een pakje scheermesjes.
Eens thuis aangekomen spoelt u de scheermesjes onder koud stromend water, open met een scherp mes de mesjes, door ze in het midden open te snijden en het bruine gedeelte te verwijderen.
Sushi van zeetongfillets met basilicum en zoete paprika
Ga naar de viswinkel in je buurt en laat enkele zeetongen filleren.
Vraag naar de mooie filletjes.
Leg ze vervolgens open en leg in het midden fijne gesneden balkjes van gele rode zoete paprika en enkele blaadjes basilicum.