Dagverse sole met kleurrijke groenten

Spoel de vissen onder koud stromend water. Dep ze droog en kruid met zout. Wentel door de bloem en leg even op een bord.
Verhit in 2 pannen de olie en de boter tesamen en bak de tong aan iedere kant 6 minuten.
Haal de tong uit de pan en leg ze op een ovenplaat.
Kuis de groenten en versnij deze in grotere stukken.
Borstel de champignons en snij deze in 4.
Stoof de groenten aan in een weinig olijfolie  en werk af met peper en zout en pijnboompitten.
Beleg de ovenplaat met de groenten en bak het geheel gedurende 5 minuten op 180 graden.
Kruid het geheel af met peper, zout en fijn gehakte peterselie.
Serveer op bord met een aardappelgarnituur naar wens.

Benodigdheden:

  • 2 schoongemaakte tongen zonder vel
  • zout
  • 20g bloem
  • 3 eetlepels maisolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30g boter
  • 1/2 courgette
  • ½ aubergine
  • 10 kerstomaten
  • 3 sjalotten
  • 1 bakje champignons
  • 1 teen look
  • 30g pijnboompitten

Budget:

Midden

Tijd:

26 minuten

Moeilijkheid:

Midden

Tips:

Stoof de pijnboompitten mee aan met de groenten, dan zijn ze minder hard

Serveer de tong met een tomatensaus met een pittige toets