Gevulde tomaat met sperziebonen en spekjes

Snij vooraf de top van de tomaten in met een kruisje. Dompel ze 15 seconden in kokend water en spoel ze vervolgens onder koud stromend water. Nu kan u eenvoudig het vel verwijderen. Snij het topje eraf en haal met een lepel het vruchtvlees uit de tomaat. Plaats de tomaten omgedraaid op een theedoek zodat ze kunnen uitlekken.
Maak de boontjes schoon en verwijder puntjes en draden.
Kook ze in gezouten water gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel ze onder koud stromend water.
Verwarm olijfolie in een steelpan en voeg 1 teentje look, spekjes een versnipperde ui en de tomatenblokjes toe.
Stoof  dit goudbruin en voeg hier peper, zout, muskaatnoot , basilicum en groentenbouillon aan toe. Laat het geheel zachtjes koken. Tegen het einde voegen we de bonen toe en mengen alles onder elkaar. Serveer de bonen in de tomaten en plaats het kroontje terug bovenop de tomaat.

Benodigdheden:

  • 4 tomaten om te vullen
  • 4 tomaten in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 lookteentje
  • 50 g spekblokjes
  • 4 blaadjes basilicum fijn gesneden
  • 100ml groentenbouillon
  • peper
  • zout

Budget:

Midden

Tijd:

15 minuten

Moeilijkheid:

Midden

Tips:

De kooktijd van sperziebonen is voor ieder verschillend. Toch kook je best de boontjes niet te lang. Vaak verliezen ze dan smaak en krijgen ze een donkergroene kleur