Groenten frietjes met kruidendip

Maak de wortel en pastinaak grondig schoon.
Snij in staafjes van 6-7 cm lang en 1 cm dik.

  1. In de oven

Verwarm de oven voor op 210°C.
Meng de staafjes met de olie en wat Gomasio.
Bak de staafjes 30 minuten op een bakplaat met anti-aanbaklaag of op bakpapier.
Schud de staafjes regelmatig om.
Bestrooi met de Gomasio Curry.

  1. In de frituur

Doe plantaardige olie/eventueel kokosolie in de frituur. Verwarm deze  tot 180°C.
Bak de staafjes mooi krokant aan.
Bestrooi met de Gomasio Curry.
Serveer met de Machosaus Mierikswortel.

Benodigdheden:

  • 3kg wortelen
  • 3kg pastinaak
  • 1dl olijfolie
  • 2 vellen bakpapier
  • 30g gomasio curry
  • Verstegen machosaus mierikswortel
  • Om te frituren kokosolie of plantaardige olie

Waarom:

Vitaminen en groenten zijn belangrijk in onze voeding. Daarom proberen de koks op een originele en creatieve wijze leuke gerechten te bedenken. Verse gegaarde groenten op maat gesneden en zacht geserveerd is ook al eens leuk.