Verwarm de oven voor op 180graden.
Laat de boter op een zacht vuur smelten
Meng de eieren met de suiker en klop het mengsel gedurende 15 minuten met de mixer tot u een mooi schuim bekomt.
Verwijder de schil van de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes.
Voeg de gesmolten boter bij het eierschuim en roer de gezeefde bloem eronder met behulp van een spatel. Voeg hierna de stukjes appel toe en giet de massa in een beboterde, bebloemde cakevorm
Bak de cake afhankelijk van de grote 30-40 minuten op 180 garden
Als afwerking kunt u ook een halve appel met suiker in schijfjes snijden en deze in de oven op bakpapier leggen en afbakken
Serveer de cake met de schijfjes appel boven en serveer met echte babelutten
Benodigdheden:
300g suiker
5 dag verse eieren
250g boter
250g bloem
3 appels
100g babelutten
1 cakevorm
bakpapier
Budget:
Laag
Tijd:
30-40 minuten
Moeilijkheid:
Middelmatig
Tips:
De cake checken of hij reeds klaar is is heel eenvoudig. Neem een lange naald en prik in het beslag. Als er niets meer aan de naald hangt kan u de cake uit de oven halen. Van zodra er nog beslag aan hangt. Geeft u de oven nog 5-10 minutjes bij.