Koek van appel met babelutten

Verwarm de oven voor op 180graden. Laat de boter op een zacht vuur smelten Meng de eieren met de suiker en klop het mengsel gedurende 15 minuten met de mixer tot u een mooi schuim bekomt. Verwijder de schil van de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes. Voeg de gesmolten boter bij het eierschuim en roer de gezeefde bloem eronder met behulp van een spatel. Voeg hierna de stukjes appel toe en giet de massa in een beboterde, bebloemde cakevorm Bak de cake afhankelijk van de grote 30-40 minuten op 180 garden Als afwerking kunt u ook een halve appel met suiker in schijfjes snijden en deze in de oven op bakpapier leggen en afbakken Serveer de cake met de schijfjes appel boven en serveer met echte babelutten

Benodigdheden:

  • 300g suiker
  • 5 dag verse eieren
  • 250g boter
  • 250g bloem
  • 3 appels
  • 100g babelutten
  • 1 cakevorm
  • bakpapier

Budget:

Laag

Tijd:

30-40 minuten

Moeilijkheid:

Middelmatig

Tips:

De cake checken of hij reeds klaar is is heel eenvoudig. Neem een lange naald en prik in het beslag. Als er niets meer aan de naald hangt kan u de cake uit de oven halen. Van zodra er nog beslag aan hangt. Geeft u de oven nog 5-10 minutjes bij.