Oma's appelbeignets

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels vervolgens in vier parten en besprenkel deze met citroensap.
Maak al roerend een beslag vanĀ  bloem, bier, amaretto, eidooiers, suiker, zout, olie en nootmuskaat en spatel hier de opgeslagen eiwitten onder.
Verwarm de friteuse voor op 180 graden.
Haal de appels door het beslag en bak deze in het frituurvet goudbruin.
Werk het geheel af met kaneelpoeder en poedersuiker.

Benodigdheden:

  • 4 stevige appels (Jonagold)
  • 150 gezeefde bloem
  • 1,5 dl pilsbier
  • 2 eidooiers
  • 90g kandijsuiker
  • 1snuifje zout
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 tl olijfolie
  • 2 eiwitten
  • 1g kaneelpoeder
  • 5 tl poedersuiker

Budget:

Goedkoop

Tijd:

20 minuten

Moeilijkheid:

Midden

Tips:

Bak niet teveel beignets tesamen want het vet moet goed warm blijven

Voor de liefhebbers is het ook wel eens leuk om onder het deeg rozijnen en noten te mengen. Als u deze frituurt dan heeft u noten-rozijnen beignets