Oma's wafels met zoutjes en zoetjes

Giet de bloem door een fijne zeef.
Roer de gezeefde bloem, melk, bruiswater en eidooiers ondereen.
Voeg de vanillesuiker, zout, de suiker en als laatste het opgeslagen eiwit toe.
Klop alles goed onder elkaar.
Verwarm alvast het wafelijzer is.
Vet het wafelijzer in met olie.
Voor de eerste wafel het ijzer goed heet laten worden en het deeg erin doen.
Vervolgens het wafelijzer draaien en niet direct openen tijdens het bakken.
Werk de wafels af met bloemsuiker en verse aardbeien.

Benodigdheden:

  • 500g zelfrijzende bloem
  • 400ml bruiswater
  • 350ml volle melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 100g kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels maisolie
  • 10g bloemsuiker
  • 250g aardbeien
  • eventueel noten en kaas

Budget:

Midden

Tijd:

20 minuten

Moeilijkheid:

Midden

Tips:

Als u graag boterwafels heeft dan kunt u altijd wat gesmolten boter toevoegen aan dit recept

Ideaal is om een kaasschotel te combineren met de overschot van de wafels