Picasso van tomaat en feta

Spoel de tomaatjes onder koud water. Snijd het topje onderaan de tomaat eraf, zodat het kan blijven staan.
Vervolgens snijd u met een scherp mes het kroontje van de tomaat eraf en hol het een klein beetje uit. Het kroontje legt u even opzij, want deze heeft u nodig bij de afwerking.
Laat de tomaatjes even uitlekken –indien nodig op een keukenpapier-.
Haal de vetta uit de verpakking en verbrokkel hem. Hierna dienen de de kruiden fijngemalen te worden.
Zodra dit klaar is, mogen ze bij de feta.
Meng alles goed en kruid af met peper en zout.
Vul de kersttomaatjes en verwarm ze op functie “combi” aan 180° gedurende ongeveer vijf minuten.
Werk ten slotte af met de vers gesneden kruiden en plaats de kroontjes terug op de tomaten.

Benodigdheden:

  • Zes tomaatjes van “Toma Bell”
  • Zes langwerpige tomaten
  • 1 pakje vetta 150 gram
  • Acht draaien van de pepermolen
  • Één vierde theelepel aan zout
  • Zeven blaadjes basilicum
  • Twee takjes dille

Budget:

Laag

Tijd:

5 minuten

Moeilijkheid:

Eenvoudig

Tips:

Combi hete lucht en stoom 180°