Schoenzolen met stekelbessen

Verwarm de oven op 180 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snij met een mes rechthoeken uit het deeg van 5 cm op 3.
Smeer het bladerdeeg in met eigeel en leg ze vervolgens op een bakpapier.
Bak ze af in de oven tot deze goudbruin zien van kleur en mooi zijn gerezen.
Laat de bladerdeegkoekjes afkoelen.
Mix de slagroom tesamen met middelste van een vanillestok, vanillesuiker en de gewone suiker tot een stevige massa.
Was de stekelbessen en laat ze drogen.
Spuit op het bladerdeegje een laagje room en dresseer hierop de stekelbessen.
Plaats een tweede koekje op de bessen en serveer.

Benodigdheden:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • bakpapier
  • 100g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestok
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200g stekelbessen

Budget:

Laag

Tijd:

15 minuten

Moeilijkheid:

Eenvoudig

Tips:

Opgelet bij het kloppen van de slagroom dat u de room niet te ver opklopt. Eens deze begint te stijven let dan goed op.

U kunt tevens in de slagroom altijd wat sap van aardbei of een schepje confituur doen om een extra kleur te geven aan de room.