Solferinosoep

Pel de uien en versnij deze in grove stukken.
Spoel de selderstengels en schil de wortels.
Snij vervolgens de groenten in grove stukken en doe hier een fijn gesneden lookteentje bij.
Stoof de uien op een zacht vuurtje met boter en olijfolie en voeg dan de andere groenten toe. Voeg hier ook een kruiden tuiltje van tijm, laurier en peterseliestengels aan toe.
Doe de tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar.
Voeg hier de tomaten uit blik en de verse tomaten aan toe en laat op een zacht vuur koken.
Spoel het blik uit en voeg ook nog 1 dl water toe.
Voor we het geheel gaan mixen verwijderen we het kruidentuiltje.
Voor de echte solferino maken we kleine bolletjes van aardappel en wortel ter grootte van een doperwt. Natuurlijk mag u de groenten ook in kleine stukjes snijden.
De groentenparels of stukjes worden beetgaar gekookt en dan in ijswater gedaan om de kleur mooi te houden.
Klop vervolgens slagroom op en meng er de fijn gesneden kruiden onder.
Kruid de soep af en serveer de soep met groentenballetjes en opgeslagen room met verse kruiden.

Benodigdheden:

  • 1 lookteentje
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 50 g peterseliestengels
  • 1,5 kg hele tomaten uit blik
  • 200g verse tomaten
  • ½ selder
  • 7 wortels
  • 75g tomatenpuree
  • 20g boter
  • 3tl olijfolie
  • peper
  • 2 vastkokende aardappels
  • 20g bieslook
  • 20g peterselie

Budget:

Midden

Tijd:

26 minuten

Moeilijkheid:

Eenvoudig

Tips:

Eventueel kunt u voor de liefhebbers ook nog wat balletjes toevoegen als garnering

U kunt de soep ook ijskoud serveren of er een tomatenroomsoep met balletjes van maken

Verwarm de solferinosoep op en voeg er gehaktballetjes, gehakte peterselie en een beetje room bij